verzorging

Kindjes worden verzorgd op vaste tijdstippen en wanneer er behoefte aan is. In de opvang is bijna alles aanwezig om jullie kindje te verzorgen. Je kindje heeft zijn eigen slaapzak, knuffeltje, slabbetjes, flesjes, tuitbeker, hoedjes, zonnecrème…

Sommige verzorgingsproducten moet u zelf meenemen naar de opvang. Denk in elk geval aan de volgende zaken:

  • Luiers
  • Tutje
  • Reserve kleding

Wasbare luiers

Wasbare luiers zijn niet alleen goed voor het milieu. Ze zijn ook goed voor de portemonee en zijn vooral goed voor die babybilletjes. Daarom moedigen we het gebruik van wasbare luiers aan.

Cheeky wipes

Sinds oktober 2015 werk ik met cheeky wipes in de opvang. Cheeky wipes is een milieuvriendelijker alternatief voor vochtige doekjes en is daarbij ook beter voor de babybilletjes.

cheeky-wipes-all-in-one-kit-

Medicijnen/allergieën

Het kan altijd zijn dat uw kindje (al dan niet tijdelijk) extra verzorging nodig heeft omdat het bv. allergisch is, medicijnen gebruikt of een beperking heeft. Het is steeds belangrijk om hierover goed te communiceren. Enkel op die manier kunnen we samen de beste verzorging geven aan uw kind.

Zindelijkheidstraining

We beginnen rond de leeftijd van 24 maanden met de introductie. We maken kennis met het potje. Waarvoor dient het? Wat is het?
Dit doen we door verhaaltjes te lezen, activiteiten rond het ‘potje gaan’ en eventueel te kijken naar de grotere kinderen die al volop met de potjestraining bezig zijn.


Om alles visueel te maken krijg ik de hulp van 2 vriendjes: PEE & POO.

Advertentie
%d bloggers liken dit: