praktische informatie

Gezinsopvang mama uil biedt opvang aan kinderen van 0-3 jaar. De kindjes worden in een kleine groep (max. 6 kinderen) opgevangen. Zo leren ze op jonge leeftijd omgaan met andere kindjes. Hierbij ontwikkelen ze sociale vaardigheden die belangrijk zijn wanneer ze hun eerste stappen zetten richting de kleuterklas.

Openingsuren:

Van maandag tot en met vrijdag van 7u30 tot 18u00.

Avond- of weekendopvang is ook mogelijk in samenspraak. Willen jullie er een avondje op uit, gaan jullie naar een trouwfeest of moet je misschien op zakenreis? Opvangkindjes kunnen ook tijdens avonden of weekends opgevangen worden.

Aanwezigheid:

Een kind is bij voorkeur minimaal 3 maal per week aanwezig in de opvang.

Bij een regelmatige aanwezigheid kunnen kindbegeleider, ouders en kind een goede vertrouwensrelatie opbouwen opdat het kind zich veilig en vertrouwd voelt in de opvang. Op de schriftelijke overeenkomst vermeldt u in het opvangplan welke dagen en uren uw kind zal aanwezig zijn. Aanpassingen zijn mogelijk in samenspraak met de kindbegeleider.

Wenmoment

Kort voor de start van de opvang is er een mogelijkheid voor een wenmoment. Dit geeft kindbegeleider, ouders en kind de kans om elkaar op een rustige manier te leren kennen. Na afspraak komt u samen met uw kind enkele uurtjes naar de opvang. Zo heeft u de tijd om informatie uit te wisselen, … Omdat ik dit wenmoment belangrijk vind, reken ik hiervoor geen bijdrage aan. Indien u een langere wenperiode wenst en de bezetting laat dit toe kunnen we extra wenmomenten voorzien. Deze opvangmomenten worden wel aangerekend.

 

Kostprijs:

Ik ben aangesloten bij Reddie Teddy. De kostprijs van de opvang wordt berekend volgens het IKG-systeem. IKG staat voor “inkomensgerelateerd werken”. Een opvang die met het IKG-systeem werkt garandeert het gezin een basisbijdrage volgens het inkomen. Deze bijdrage wordt via Kind & Gezin berekend.

Indien er iets niet duidelijk is of indien er vragen zijn kunnen jullie altijd bij Reddie Teddy (09/333.57.10) of bij Kind & Gezin terecht.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s