Ouders aan het woord

Ik kan honderduit vertellen over wat ik doe voor en met de kinderen in de opvang. Toch laat ik nu liever het woord aan de ouders…

8 gedachten over “Ouders aan het woord

 1. Beste mevrouw, ik ben de fiere oma/mamie van Finnetje. We hebben mekaar een paar keer ontmoet.
  Ondanks het feit dat ik niet dikwijls aanwezig was heb ik toch van op afstand Finn kunnen volgen dankzij je leuke blog, foto’s en activiteiten met de kindjes. Prachtige momenten. En heel mooie foto’s. Ik ben blij dat hij bij Mama Uil is terechtgekomen. En ik vind het jammer dat zijn avontuur hier stopt. Ik hoop, al is hij nog zo klein, dat hij er veel van meedraagt en onthoudt. Ik vind het alleszins super. Proficiat. Doe zo verder en geniet van je kleine artiesten. Bedankt. Mamie Martine en opa Luk

  Like

 2. Een tweetal jaar geleden hebben we Fleurtje voor het eerst afgezet bij Nathalie. Op dat moment kon Nathalie ons meteen gerust stellen. Ze heeft voor Fleurtje gezorgd, alsof het haar eigen dochter was. Ze geeft heel wat genegenheid en warmte aan de kindjes. Ze doet eveneens super veel leuke activiteiten met de kindjes: knutselen, bloempjes planten, kleurtjes leren, met de kidibus naar de winkel gaan, maar ook tanden poetsen, potjestraining enz. Verder heeft ze super veel mooi educatief en interactief speelgoed voor de kids. Ze schrijft heel wat in het heen en weer geschriftje en post heel wat foto’s op de blog zodat we als ouder een stukje kunnen meegenieten van Fleur haar dagje.
  Verder organiseert ze ook een super leuk sinterklaasfeest, zorgt ze voor een cadeautje met de verjaardag van het kindje en zelfs kerst en Pasen gaat haar niet voorbij.
  We kunnen niet genoeg uitdrukken hoe hard ze haar best doet om een thuis te creëren voor de kindjes.
  Als we langs het rondpunt rijden vlakbij Nathalie, herkent Fleur de weg en vraagt ze zelfs enthousiast ‘ Gaan we naar Tattie’?
  We vonden het een heel moeilijk afscheid in augustus. ( hoewel we weten dat het eerder een tot ziens is!) We hopen eveneens dat als we nog een tweede kindje krijgen, Nathalie zeker nog een gaatje zou hebben voor ons. Super bedankt Nathalie voor alle liefde en zorg dat je Fleur hebt gegeven. Mede door jou is Fleur de persoon wie ze nu is!

  Like

 3. Na het geluk te hebben om mijn zoon meer dan twee jaren te laten komen bij Nathalie, kan ik de opvang bij mamauil niet hoog genoeg prijzen.
  In een internationaal bedrijf zou Nathalie een toppresteerder zijn. Ze biedt een warm en familiaal omgeving, maar het is makkelijk om te zien dat ze de hoogste eisen aanhoudt. Ze stimuleert de kinderen met zich uitdrukken, in de omgang met mekaar, en om verantwoordelijkheid te nemen voor zich aan te kleden en op te ruimen. Ze pakt de activiteiten anders aan volgens de leeftijd van elk kind, met tactiel voorwerpen verkennen, muziek, kunst, koken, namen van dieren, kleuren, …. en eens mijn zoon een beetje kon babbelen kwam hij vrolijk naar huis met verhalen over wat ze samen gedaan hadden.
  Het begin van school ging heel vlot mede door de liefde en zelfvertrouwen hij heeft mogen meekrijgen van Nathalie.

  Like

 4. Onze zoon werd ruim twee jaar door Nathalie opgevangen. Hij ging er steeds met veel enthousiasme naartoe en wij konden hem telkens in alle vertrouwen bij haar achterlaten. Nathalie is heel betrokken en zorgt voor de kindjes als was ze hun eigen mama. Naast het organiseren van educatieve spelletjes die hun motorische en intellectuele ontwikkeling stimuleren, krijgen de kindjes ook veel genegenheid en liefde van Nathalie en haar gezin. Ze bereidt zeer lekkere en volwaardige maaltijden waar onze zoon niet genoeg van kon krijgen. Ook buiten de opvanguren konden we steeds bij haar terecht als we vragen of bezorgdheden hadden over ons kindje. We hadden ons geen betere onthaalmama kunnen wensen en het was met pijn in het hart dat we afscheid moesten nemen. Nogmaals bedankt ‘Tattie’, Bart, Bram en Janne om Isaak een tweede thuis te geven waar hij steeds warm werd onthaald.

  Like

 5. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat we enorm blij zijn dat we een plekje voor onze dochter Maud bij Nathalie hebben gevonden. Nathalie heeft alles wat je van een onthaalmoeder mag wensen: ze is heel lief voor alle kindjes, ze zorgt voor een echt thuis gevoel, ze kookt elke dag vers voor de kindjes, haar huis is altijd perfect schoon en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ze besteedt veel aandacht aan de verjaardagen van de kindjes en aan feestdagen zoals Sinterklaas, kerst en pasen. Er is altijd goed overleg met ons over eventuele uitstapjes die Nathalie met de kindjes plant. Het heen-en-weer boekje wordt uitgebreid bijgehouden door Nathalie. En erg leuk is ook de blog die ze bijhoudt. Daarop plaatst ze foto’s en verhalen van alles wat de kindjes meemaken. Zo hoeven we niets te missen. Ze is net zo blij als wij als er een bijzondere mijlpaal wordt bereikt, zoals de eerste stapjes. We kunnen Nathalie dan ook van harte aanbevelen!

  Like

 6. Ongeveer drie jaar geleden gingen wij op zoek naar een onthaalmoeder die met veel genegenheid voor onze toekomstige spruit zou zorgen. Voor ons was het belangrijk dat ons kindje voldoende ruimte zou krijgen om zich te ontwikkelen, met liefde omringd zou worden maar ook duidelijke regels zou krijgen. In het eerste contact met Nathalie werd duidelijk dat zij was wie we zochten: een liefhebbende moeder met een duidelijke visie en een huisreglement, wat ons direct vertrouwen gaf. Tot op de dag van vandaag (ons zoontje gaat ondertussen 2 jaar bij Nathalie) hebben wij nog geen moment spijt gehad.
  Nathalie is heel actief bezig met de kinderen (spelen, knutselen, turnen, op uitstap,…), er is elke dag vers eten en de veiligheid en zorg voor de kinderen staat centraal. We worden, als ouders, up to date gehouden wat betreft het doen en laten van onze spruit. Dit niet enkel via het heen-en-weer schriftje (waarin we dagelijks kunnen lezen wat er gegeten is, hoe het slapen en spelen verliep,…) maar ook via de blog en de korte gezellige babbels bij het afhalen van onze zoon.
  Als we zien hoe onze zoon er plezier beleeft, hoe hij met plezier haar knuffelt en volop vertelt over zijn dag bij haar,… kunnen we enkel vaststellen dat Nathalie een onthaalmoeder uit de duizend is.
  We hopen stilletjes dat, als er ooit een tweede spruit komt, hij of zij er ook terecht kan.

  Like

 7. De beste onthaalmoeder van het land!!! Na verschillende ervaringen met twee onthaalouders en een creche kunnen wij als ouders van 2 kinderen, dat zeker durven zeggen.
  Ongelofelijke prestaties…….
  Iemand die met hart en ziel werkt
  Bij Nathalie vindt u geen basis…. Kwalitatieve opvang. Je zou er moeilijk geloven dat ze voor een dienst werkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: